De bouwkundige staat en andere beperkingen

Wat kan er mis zijn met de woning?

Bij een appartement is het van belang of de Vereniging Van Eigenaren (VVE) goed functioneert. Dit kun je aardig beoordelen als je de laatste notulen van de vergadering van de VVE leest. Nog beter is het om aan te bellen bij de buren, dan leer je hen én het wel en wee van het gebouw meteen kennen.

Voor woningen is de komst van een bouwkundige van belang als het om oudere woningen gaat. Met iedere woning is wel iets mis en het is handig als je de vinger op de zere plek kunt houden.

Een nadeel is dat verkopers liever niet hebben dat een bouwkundige komt kijken. Ook als ze niets te verbergen hebben: verkopers hebben een voorkeur voor kopers met zo min mogelijk eisen en voorwaarden. Aan ons de taak om te schipperen…!

 

Mondelinge meeloopkeuring ideaal

Tijdens een mondelinge meeloopkeuring loop je samen met de bouwkundige door de woning en stel je ter plekke je vragen. Zelfs verbouwingsmogelijkheden kunnen besproken worden. Je weet meteen waar je aan toe bent en hoeft dus niet dagenlang te wachten op een rapport. Je voldoet meteen aan je wettelijke onderzoeksplicht! Wil je bouwkundige zekerheid, dan brengen we je in contact met een plaatselijke bouwkundige die bereid is snel te handelen. 

Andere beperkingen

Soms is er sprake van erfdienstbaarheden en andere beperkingen. Als de buurman bijvoorbeeld het recht heeft om over jouw terrein te lopen dan wil je dat wel weten. De verkopende makelaar heeft de plicht je op de hoogte te stellen van beperkingen die afbreuk kunnen doen aan je woongenot.

Buren

 Ik raad altijd aan om even aan te bellen bij de buren voordat je daadwerkelijk gaat kopen. Je weet dan meteen wie je buren zijn en ook zul je merken dat zij het leuk vinden om jou vast te informeren over het wel en wee in de buurt. Buren zijn niet altijd leuk. Als de verkoper zijn huis te koop zet vanwege de buren wil je dat ook graag weten 🙁 

tekst