Wie zijn wij

Aankoopmakelaar de Kopersmakelaar

De Kopersmakelaar is jouw onderhandelmakelaar. Wij werken met een beëdigd aankoopmakelaar die als specialisme heeft het onderhandelen en de bodemprijs te achterhalen. Daarnaast schakelen we altijd een of meerdere lokale deskundigen in. Denk daarbij aan een lokale bouwkundige en een onafhankelijke taxateur (meestal NVM-makelaar/-taxateur) die lokaal actief is.

Ons werkgebied is heel Nederland

Ons belangrijkste werkgebied als aankoopmakelaar is de Randstad. Maar ook in alle andere gemeenten van Nederland werken wij met vaste mensen: een bouwkundig specialist en een gecertificeerd NVM-taxateur uit jouw nieuwe gemeente.

De absolute bodemprijs achterhalen

Het onderhandelen doen wij als aankoopmakelaar altijd zelf. Niet alleen omdat we daar heel goed in zijn, maar ook om afstand te kunnen bewaren naar de verkopende makelaar. Plaatselijke makelaars die met elkaar onderhandelen, zullen niet altijd geneigd zijn elkaar onder druk te zetten. Een plaatselijke aankoopmakelaar is meestal geen garantie om de laagst mogelijke prijs te achterhalen (de zgn. bodemprijs).

Belangrijk voor ons succes als aankoopmakelaar is het feit dat we zelf geen huizen of hypotheken verkopen. Geen dubbele petten. Wij verdienen onze boterham als pure aankoopmakelaar, enkel gericht op het kopersbelang. En zo hoort het.

Over HAN Busio

‘Onderhandelmakelaar sleept er het meest uit.’

Hij leeft niet van courtage, maar van zijn eigen onderhandelresultaat als aankoopmakelaar. Een zuivere positie die huizenkopers het beste resultaat oplevert. De bouwkundige keuring die hij standaard laat verrichten, is een tweede belangrijke succesfactor.

“Een tijdlang heb ik verkoop- en aankoopmakelaardij gecombineerd, maar het voelde niet zuiver. Er spelen dubbele belangen, of op z`n minst wordt die schijn gewekt. Daarom werk ik nu alleen als aankoopmakelaar, en wel op basis van een prestatietarief. Mijn inkomen is 10 procent van het bedrag dat ik van de prijs af weet te onderhandelen. Ik heb dus, net als de koper, baat bij een zo laag mogelijke aankoopprijs. Als je op basis van courtage werkt. heb je liever een hogere prijs. Ik werk in heel Nederland. Verkoopmakelaars vinden het prettig om te onderhandelen met een aankoopmakelaar op afstand, omdat ze dan weten dat ik geen concurrent voor hen ben in hun eigen
omgeving. Als woningkopers mij een opdracht geven, schakel ik altijd een onafhankelijke bouwkundige taxateur uit de buurt in. Hij loopt samen met mijn klanten door het huis. De uitkomst is dat hij óf hen behoedt voor een miskoop óf mij argumenten en een taxatieprijs aandraagt voor het onderhandelingsgesprek. Verkopers vragen altijd te veel, die vinden hun woning nu eenmaal een paleis. Verkoopmakelaars weten dat ook wel, maar die willen productie maken en gaan daar dus vrij makkelijk in mee. En iemand die eenmaal verliefd is geworden op een te koop staand huis, handelt niet meer rationeel. Daarom scheelt het echt als kopers mij inschakelen. Ik vind altijd de bodemprijs. De Kunst is vooral om met het laagst mogelijke openingsbod te komen dat nog serieus wordt genomen. Dan begin je te onderhandelen en na gemiddeld vier tot vijf dagen voel je aan: een nog lagere prijs zit er echt niet in.”

Meer over Han Busio
Han Busio studeerde Nederlands
Recht in Maastricht, werkte
jarenlang als freelance journalist
voor de Volkskrant en had na zijn
beëdiging als makelaar eigen
kantoren in Geleen en Sittard.
Sinds 1998 werkt hij enkel als
aankoopmakelaar. Hij was de
eerste in ons land die dat deed
op basis van prestatietarief.
‘Inmiddels zijn er honderden die
zo werken, dus ik heb wat terrein
verloren.’