Nazorg aankoopmakelaar bij verborgen gebreken

Nazorg bij verborgen gebreken

Als je voldaan hebt aan je wettelijke onderzoeksplicht en ook echt wel je best hebt gedaan om de woning te beoordelen, dan is de kans dat je later geconfronteerd wordt met ernstige gebreken klein. Maar toch kan het gebeuren dat bijvoorbeeld vochtproblemen door de verkoper werden verdoezeld of dat er funderingsproblemen waren die de verkoper niet had gemeld. Nazorg is daarbij essentieel.

Wij willen er ook voor je zijn als deze uitzonderlijke situatie zich voordoet. We bespreken de problemen en adviseren je eerlijk over je kansen. Wat zeker helpt: een rechtsbijstandverzekering! Die verzekeringen zijn niet echt heel duur en voor een jaartje af te sluiten. Doe dat dan wel voordat je de woning koopt. 

Een verkoper die een aangetekende brief krijgt van de advocaat van jouw verzekering zal bereidwilliger zijn om de schade te vergoeden.

De dag van de sleuteloverdracht bij de notaris? Ga vooraf nog even kijken!

Als koper heb je  het recht om voor de sleuteloverdracht nog even te gaan kijken in de woning. Dat recht staat keurig genoteerd in de voorlopige koopakte. Maak daar gebruik van, zeker als je ook roerende goederen (gordijnen e.d.) hebt overgenomen in de prijs. Ook wil je dat de woning leeg en ‘bezemschoon’ is, precies zodat dit in de akte stond. Een lege woning is een eerlijke woning. Is er sprake van bijvoorbeeld vochtplekken of is bijvoorbeeld de boiler weggehaald, dan zie je dat meteen. Omdat er geen tijd te verliezen is (je moet dezelfde dag gaan tekenen) kun je dit het beste met de notaris bespreken. Een mogelijkheid is dat hij in overleg met de verkoper een bedragje achterhoudt als drukmiddel. Schrik niet, dit soort situaties komt gelukkig zeer zelden voor.